Hozzávalók:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*20 dkg vaj/margarin
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 db tojás
*35 dkg kimagozott meggy
A megtisztított meggyet kimagvaljuk, majd kicsit
lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes (20*32 cm-es) tepsit
vékonyan kikenünk vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a
sütőport.
Egy másik edényben a megolvasztott, de nem forró
vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A sűrű masszát az előkészített tepsibe simítjuk.
Rászórjuk a lecsepegett gyümölcsöt.
180 fokon alul-felülsütéssel 40 percet sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Gyönyörű ez a süteményed is, mint mindegyik! Gratulálok az oldaladhoz,nagyon tetszik!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-)
Törlés