Felnőtteknek nem egy hasat megtöltő étel, ajánlott gazdagabb köret, mondjuk sült krumpli kísérőként vagy egyszerű friss saláta. Nálunk csak egyszerű apró paradicsomok kerültek a kicsik tányérjára.
Ez is, mint általában a rántott sajt, melegen az igazi, mikor még folyós a sajt belül.
Arra kell figyelni, hogy sütéskor az olaj jó forró legyen és valóban pillanatok alatt megsül, mikor már egész világos barnává válik a bunda, emelhetjük is ki az olajból.
Volt pár darab, amelyikből már ki akart kandikálni a sajt, az lett az én részem :-)
Hozzávalók 3 főre:
*3 kis tasak mini mozzarella golyó
*1 egész nagy csipet só
*3 púpos ek liszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg zsemlemorzsa
*0,5 kk morzsolt oregánó
*1 tk morzsolt bazsalikom
*0,5 kk morzsolt petrezselyemlevél
*kb. 4 dl olaj a sütéshez
A mozzarella golyókat egy szűrő tálba öntjük és hagyjuk
lecsepegni, meghintjük sóval.
Közben a panírozáshoz 3 tálkát készítünk. Az elsőbe
mérjük a lisztet.
A másodikba a tojásokat egy villával kicsit felverjük.
A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, amiben elkeverjük a zöld fűszereket.
A sajtokat duplán panírozzuk, ami azt jelenti, hogy
megforgatjuk a lisztben, a tojásban, a fűszeres morzsában, majd ismét a
tojásban és végül a morzsában.
Egy kisebb tálba olajat forrósítunk, majd ha már jó
forró, akkor egyszerre kevés golyót rakunk bele és egész rövid idő alatt
világosra sütjük.
Nagyon hamar kikandikál a panír mögül a sajt, ezért kevés
ideig sütjük, közepestől nagyobb lángon.
Az olajból konyhai papírtörlőre szedjük, és azonnal
meghintjük kevés sóval.
A Facebookon is megtaláltok.
Jó ötlet! Andi
VálaszTörlésKöszönöm :-)
Törlés