Hozzávalók 4
főre:
*40 dkg zöldbab (nálam házi eltevésű mirelit)
*1 nagyobb sárgarépa
*1 kk só
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
*1 nagy csipet bors
*1 csipet őrölt kömény
*2 dl tejföl
*2 csapott ek liszt
*1,2 l víz
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát nagyobb darabokra
vágjuk. Ha mirelit zöldbabot használunk, akkor azt kiolvasztás nélkül adjuk a
leveshez.
A zöldbabot és a sárgarépát annyi vízzel felengedjük,
hogy épp ellepje, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel, köménnyel
(esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek
megpuhulnak.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Ha a zöldségek puhák, merülő mixerrel pépesítjük.
A habarást meleg leves lével lazítjuk, így elkerüljük,
hogy csomós legyen a levesünk, ha hozzáadjuk a habarást.
Folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a levesbe.
Hagyjuk besűrűsödni.
Melegen, pirított kenyérkockákkal és zsírjára sütött
kolbásszal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése