2015. február 15., vasárnap

Kukoricalisztes párizsi csirkemell parmezános krumplipürével

Ma az egyik nagy családi kedvencet készítettem ebédre, a párizsi csirkemellet, de nem finomlisztből, hanem kukoricalisztből. A köreten is kicsit változtattam, a hagyományos krumplipürét egy kevés parmezánnal ízesítettem. Vegyes vágott savanyúság volt a kísérője, ami nem saját készítésű, hanem Párom Anyukájától kaptuk.



Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes csirkemell filé
*1 kk só
*20 dkg kukoricaliszt
*4 közepes tojás
*6-7 dl olaj a sütéshez:

Krumplipüréhez:
*1 kg krumpli (tisztítás után mért súly)
*0,5 kk só
*3 ek tejföl
*2,5 ek vaj
*1 csipet őrölt szerecsendió
*5 dkg reszelt parmezán

A megtisztított csirkemelleket vékonyra szeleteljük, majd kiklopfoljuk.
Meghintjük sóval és kicsit félretesszük.
Egy lábasban olajat hevítünk.
Két tálat készítünk. Az egyikbe szórjuk a kukoricalisztet, a másikba ütjük a tojásokat, amiket egy villával kicsit felverünk.
A mell szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, ismét a lisztben, majd megint a tojásban.
Picit lecsepegtetjük, majd a felforrósított olajban, közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A krumplipüréhez a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
Bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krumpli törővel jól áttörjük. Ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval.
Végül beleforgatjuk a reszelt parmezánt. (Itt érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még sót.)
A húst a meleg krumplipürével és vegyes vágott savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése