Hozzávalók kb. 6
főre:
*1,5 kg krumpli
*1 nagy marék reszelt sajt
Raguhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*10 dkg gomba
*1 kisebb fej vöröshagyma
*1 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*2 tk házi darált paprika
*2,5 dl házi paradicsomlé
*2 nagy ek tejföl
A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre
pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a
fűszerekkel.
Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig
főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a
folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.)
Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál
tejfölt.
Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott
krumplikat sós vízben puhára főzzük.
Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe)
karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges
olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő
szaft, így nem ragad le.)
A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen
elsimítjuk.
Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk.
Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt
sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15
perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése