Szeretjük a sajtos tésztákat, ebbe most egy kevés darált
húst is tettem. Nem a szokásos paradicsomos a ragu, hanem tejfölös. Melegen még nyúlós benne a sajt, hidegen pedig már szépen kockára lehet vágni a rakott tésztát.
Egész nagy adag lett, 4 éhes felnőtté, de ha készül
előtte leves, akkor még 6 fő számára is elegendő.
Hozzávalók 4-6
főre:
*30 dkg darált sertéshús
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 kk őrölt pirospaprika
*1 ek házi darált paprika
*3 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb darab paradicsom)
*1 tubus zöldfűszeres tömlős sajt (100 g, de lehet más
ízesítésű is)
*2+2 nagy ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
*50 dkg szarvacska tészta
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon
üvegesre pároljuk.
A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi
darált paprikával, paradicsommal és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük. (Ha már elfőtt a víz, de még
nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, ez függ a hústól.)
A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük,
lecsöpögtetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük
(így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot,
hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. Itt érdemes megkóstolni,
mert elképzelhető, hogy szükséges még bele egy kevés só.
A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.
Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd
ráreszeljük a sajt felét, erre halmozzuk a maradék tésztát.
A tetejét lekenjük vékonyan 2 evőkanálnyi tejföllel és
megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világos
barnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki
nagyon.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése