Nagy sikere lett, ízlett mindenkinek.
Az eredeti receptet itt találtam. Annyit módosítottam, hogy nem kerek tortaformában, hanem egy kisebb jénaiban készítettem. Mivel az én gesztenyepürém csupán 20 dkg volt, ezért 10 dkg keksz került csak bele, amit még 1 teáskanálnyi rumaromával ízesítettem.
Azért is esett erre a desszertre a választásom, mert nagyon étvágygerjesztő volt, valamint a rumnak és a gesztenyének köszönhetően a 68. VKF! játékban is részt tudok venni.
Biztos vagyok benne, hogy fogom még készíteni, de tuti dupla adaggal :-D
Hozzávalók:
Gesztenyés,
alsó réteghez:
*1 csomag gesztenye massza (25 dkg)
*12 dkg darált háztartási keksz
*2,5 dkg vaj
*3 ek tej
*1 tk rumaroma
Pudingos,
középső réteghez:
*1 tasak vaníliás pudingpor
*3 dl tej
*10 dkg vaj
*10 dkg porcukor
Felső réteghez:
*2 dl Hulala
*1 tk porcukor
*2-3 cikk étcsokoládé
Először a középső réteghez a pudingport csomómentesre
keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni.
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük.
Majd a két részt alaposan összekeverjük.
Az alsó részhez a kiolvadt gesztenyemasszát áttörjük (én
erre egy krumpli törőt használtam), majd a vajjal, kekszmorzsával elkezdjük
összedolgozni, hozzáadjuk a rumaromát és a tejjel lazítjuk.
Egy kisméretű formát (nálam 21*21*5 cm-es jénai)
kibélelünk folpackkal és belesimítjuk a gesztenyés részt.
Erre simítjuk a pudingos krémet.
A Hulalát a porcukorral keményre verjük, majd a pudingos
rétegre kenjük.
(Itt én egy villával becsíkoztam.)
Kevés étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Pár órára a hűtőbe helyezzük, de még jobb, ha egy
éjszakát pihen.
A Facebookon is megtaláltok.
Ó, igen, ez épp nekem való! :)
VálaszTörlés:-D
Törlés