Hozzávalók 12 db kiflihez:
*25 dkg liszt
*15 dkg Graham liszt
*1 kk só
*1,5 dkg friss élesztő
*2,5 dl tej
*1 kk cukor
*4 ek olaj
*6 hosszabb szál virsli
*1-1
ek lenmag és szezámmag a tetejére
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk.
Rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
Közben a liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a
sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és alaposan
összedolgozzuk.
Kicsit lágy a tészta, de nem szükséges több lisztet adni
hozzá, csak a kezünket lisztezzük be jól, hogy kevésbé tapadjon rá a tészta.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára
kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör
alakúra, kb. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk.
A tésztát 12 cikkre vágjuk.
A virsliket kettévágjuk, majd a cikkek szélesebb végére
helyezünk 1-1 darabot.
Minden kiflit a virslis felétől kezdve feltekerünk úgy,
hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól picit
távolabb.
Letakarva további 35 percet pihentetjük, ezalatt a sütőt
előmelegítjük.
A kifliket lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal és
ismét lespricceljük, így a magok nem peregnek le olyan könnyen róluk.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Irtó guszta! Sosem sütöttem még graham liszttel.. Nagyon fincsi lehetett!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, tényleg fincsi :-)
TörlésHűű, de szépek! :) És nem utolsó szempont, hogy egészséges is. Magvakkal megszórva... szeretném. :)
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszik :-)
Törlés