2014. szeptember 8., hétfő

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Nagyon kedveljük a bundában sült csirkét, a gyerekek inkább az apróbb darabokat részesítik előnyben. A kisfiam azt mondja, hogy "csipszes husi" :-) Ez most egy kicsit eltér a megszokottól, a tésztába egy kevés krémsajt került. A maradék mascarponéból pedig mártogatós készült hozzá.


Hozzávalók 6 főre:
*1 kg csirkemell filé
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors

Bundához:
*2 közepes tojás
*125 g krémsajt
*0,5 dl olaj
*1 nagy csipet só
*300 g liszt
*2,8 dl tej

Sütéshez:
*7 dl olaj

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. 

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése