2014. június 3., kedd

Tepsiben sült újkrumpli

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már olyan szép a kertben a krumpli, hogy készíthettem is belőle egy finom fogást. Nagyon egyszerű, nem kell vele sokat bíbelődni. Ez egy puha változat, mert a gyerekek sem nagyon kedvelik a ropogósat. Inkább az elkészítés módja miatt osztom meg, hátha valaki pont egy ilyen recept után kutat. 


Hozzávalók 3 főre:
*Kb. 70 dkg újkrumpli
*2-3 ek olaj
*só, bors (vagy sült krumpli fűszersó)

A sütőt előmelegítjük.
A krumplikat jól átdörzsöltjük, nem hámozzuk, hisz még a bőrszerű héj nagyon könnyen leválik. Érdemes kesztyűben végezni, ha nem akarjuk, hogy megfogja a kezünket.
Negyed cikkekre vágjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a krumplikat beleszórjuk, meghintjük kevéske sóval, borssal esetleg sült krumpli fűszersóval.
Meglocsoljuk 2-3 ek olajjal és alaposan átforgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a krumplikat.
A sütőbe toljuk és 180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. (A krumpli fajtája eltérő lehet, ezért érdemes egy villával ellenőrizni, hogy valóban átsültek-e az idő lejárta után.) Nem szükséges sem víz alá, sem alufóliával letakarni. Nagyon szépen átsül. Egyáltalán nem szárad ki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése