2014. február 2., vasárnap

Csirkemell óvári módra

Már több alkalommal is készítettem ezt a finom hús ételt, a család igazán kedveli. Vendégvárónak is kiváló ebéd. A sajtot reszelés helyett vékonyra vágva is a husira helyezhetjük.
Hozzávalók 5 főre:
  • 5 nagyobb szelet csirkemell filé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 2 csipet bors
  • 10 nagyobb szelet csirkemell sonka (kb. 20 dkg)
  • 15 dkg óvári sajt (lehet trappista is)
A megtisztított melleket lecsöpögtetjük, ha vastagabbak, kicsit kiklopfoljuk.
Egy olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Meghintjük kevéske sóval, borssal.
A vöröshagymát felkockázzuk, 2 ek olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra vágott gombát.
Meghintjük egy csipet sóval, borssal és fedő alatt kb. 15 perc alatt megpároljuk. Víz nem szükséges külön hozzá, mert a gomba enged annyit, amiben megpuhul.
A kész gombát a husikra halmozzuk.
Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát.
A lereszelt sajttal betakarjuk a sonkákat.
A husik közé kanalazunk 4 ek vizet.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 220 fokon hőlégkeveréssel 30 percet puhíjuk.
Majd az alufóliát eltávolítva 10 percet pirítjuk, amíg a sajt szépen megbarnul a tetején,  a hőmérsékletet 200 fokra csökkentve.
Melegen, krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése