Hozzávalók 4 főre:
- 4 nagy szelet csirkemell filé
- 2 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 ek olaj
- 1 kisebb fej karfiol fele (nálam 8 nagy db)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 15 dkg trappista sajt
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk
lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.
A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek
olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal.
Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.
A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre
keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük.
Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. (Legközelebb zúzok bele 2-3 gerezd fokhagymát is.)
A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc
alatt megsütjük.
A húsok közé nem szükséges víz, sem alufóliával lefedni.
Ezek nélkül is tökéletesen puhára sül a csirke.
Hát ezt én is kifogom próbálni,mert nagyon finom lehet!!Köszi a segítséget a vasárnapi ebédhez!!!!
VálaszTörlésUgyanilyen husi párolt gombával halmozva, besamelezve, sajtozva szintén Isteni fínom !
VálaszTörlésJól hangzik!
VálaszTörlésÉn még kelbimbóval próbáltam ki (fokhagymát nem javaslom, szerintem nem illik bele, de mindenki ízlése szerint ...), régóta kedvenc nálunk és Isteni finom lett. Tudom ajánlani.
VálaszTörlésÉn a húst - akár csirke, akár disznóhús - elő szoktam sütni, klopfolás után só, bors majd lisztbe mártva, és kevés zsiradékon elősütöm. Félre teszem. A karfiolt megfőzöm 3/4 keménységűre, majd utána megpakolom a húsokat a karfiollal, majd leöntöm basemellel., és utána mehet rá a sajt.
VálaszTörlés