2014. január 20., hétfő

Sajtban sült csirkemell

Egy női magazinban találtam ezt a receptet. Kicsit félve vágtam bele, nem hittem el, hogy fedő és víz nélkül puha húst eredményez ez az elkészítési mód. Hihetetlen, de a pácolásnak, a tojásnak és a sajtnak köszönhetően a hús fél óra sütés után olyan omlós, puha és finom lett, hogy magam is meglepődtem. Igazán ízletes és könnyen elkészíthető, egészséges hús étel.

Hozzávalók 4 főre:
  • 8 nagyobb szelet csirkemell filé
  • 1 nagyobb tojás
  • 10 dkg sajt
Páchoz:
  • 1 dl olaj
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
A csirkét alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A páchoz az olajba szórjuk a fűszereket és belezúzzuk a fokhagymát. Jól összekeverjük és egyesével beleforgatjuk a hús szeleteket.
Egy éjszakára hűtőben érleljük.
Másnap a tojást egy tálban kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük.
A mellek egyik oldalát megmártjuk a tojásban, majd a sajtban, kicsit kézzel rányomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a sajtos oldala legyen felül.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, friss salátával, esetleg krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Akik elkészítették:


2 megjegyzés:

  1. Szívesen nézegetem a blogod!
    Mi ezt szoktuk és szeretjük, ami hasonló és egyszerű (ohne sütőpapír, mert akkor nem lesz fincsi odaégett sajt a végén)
    http://folegnagyi.blogspot.hu/2013/01/tejszines-sajtos-hus-ha-mar-uncsi.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a blog, várlak máskor is szeretettel :-)
      Guszta a Te változatod is, köszi, hogy megmutattad :-)

      Törlés