Hozzávalók 3 főre:
- 400g csipetke gomba
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 púpos tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 csapott ek liszt
- 3 dl tejföl
A felszeletelt gombát alaposan átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és kevéske
olajon üvegesre pároljuk.
A lángról levéve beleszórjuk a pirospaprikát, belekeverjük
a gombát.
A tűzre visszatéve megszórjuk a sóval, borssal.
Felengedjük vízzel, majd lefedve
puhítjuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kicsit keverünk bele a gomba szaftjából.
Ha puha a gomba, akkor belekanalazzuk a
tejfölt, és hagyjuk besűrűsödni.
Zöldborsós rizzsel, esetleg főtt tésztával, melegen
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése