Hozzávalók 30 db linzerhez:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
Továbbá:
- 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár
- 6 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- Pár db dióbél
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan
összedolgozzuk.
Elég lágy a tészta, tegyük egy órára hűtőbe.
Erősen lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra.
Egy közepes méretű virágformával kiszaggatjuk és
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, mert sütés közben megnőnek.
Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon 8 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kettőt egy kis lekvárral
összeragasztunk.
A dióbelet kézzel nagyobb darabokra törjük.
A csokit egy tálkába tördeljük, hozzáadjuk az olajat, majd
vízgőz felett felolvasztjuk.
Minden virág tetejére teszünk kevéske csokit és mielőtt meg
nem szilárdul, szórunk rá pár darabka diót.
Akik elkészítették:
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése