Hozzávalók 6 főre:
- 20 dkg tarhonya tészta
- 2 ek olaj
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 zsenge karalábé
- 4 kisebb szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 0,5 paprika
- 3 szál petrezselyemlevél
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk darált paprika
- 1 leveskocka
A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a karalábét kockára
vágjuk.
A vöröshagymát és a paprikát megtisztítjuk.
A tarhonyát a felforrósított olajon szép barnára pirítjuk,
majd rádobjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét (Óvatosan, nehogy
megégesse a kezünket a felcsapó forró gőz!) és jól összeforgatjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk egészben a vöröshagymát, a
paprikát, a petrezselyemlevelet és a darált paprikát. Meghintjük a sóval,
borssal, beledobjuk a leveskockát.
Hagyjuk felforrni, majd belerakjuk a krumplit.
Ha minden zöldség megpuhult, kiemeljük belőle a paprikát és az egész hagymát.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése