Hozzávalók 3 főre:
- 7 nagyobb csirkemell filé szelet
- 1 kk só
Bundához:
- 3 nagyobb krumpli (tisztítva mért súlya 50 dkg)
- 1 tojás
- 1 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 kk házi fokhagymakrém)
- 5 púpos ek liszt
Forgatáshoz:
- 10 dkg liszt
Sütéshez:
- Olaj bőven
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, majd pépesre
reszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a lisztet és jól
összeforgatjuk.
Egy tálkába szórjuk a lisztet.
Az olajat felforrósítjuk.
A melleket először a lisztben forgatjuk meg, majd a
lapcsánka tésztában és a forró olajban mindkét oldalukat világos barnára
sütjük.
Ekkor a bunda elég kemény, de ha konyhai papírtörlővel
bélelt magas falu edénybe tesszük a husikat, lefedjük alufóliával, míg az
utolsó ki nem sül, akkor puha bundás husikat kapunk.
Sült hasábbal vagy párolt rizzsel, melegen kínáljuk.
Nekem pont elég lett ez a massza mennyiség 7 nagyobb
csirkemell szelet bevonásához.
Akik elkészítették:
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése