Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 ek liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 11 ek cukor
- 2,5 dl tej
Tepsi kenéséhez:
- 3 dkg margarin
- 1 ek liszt
Krémhez:
- 1 tasak Tejkaramellás pudingpor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 ek ét tortadara
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a
sót, a sütőport, a kakaóport és jól összekeverjük.
Egy másik edényben a tojást a megolvasztott margarinnal és a
cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává
kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk
liszttel.
Belesimítjuk a kakaós masszát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült tésztát rácsra emelve hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingport s cukorral és a tejjel csomómentesre
keverjük, majd sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, közben néha-néha megkavarjuk, hogy ne
legyen csomós.
A margarint a porcukorral kikavarjuk.
Ha kihűlt a puding, a margarinos krémet hozzáadjuk és akár
fakanállal vagy gépi habverővel jól összedolgozzuk.
A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet és szépen elsimítjuk
rajta.
Megszórjuk a tortadarával.
Legalább 1 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy szebben tudjuk
szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése