2013. szeptember 16., hétfő

1. Blogjátékra érkezett finomságok

Az elmúlt két hét alatt a kövekező gyümölcsös muffin recepteket kaptam a játékra:

1., Csepregi Zsuzsanna Citromhabos muffint készített:

Hozzávalók a tésztához:

  • 18 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg vaj
  • 12 ml natur joghurt
  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 1 vaníliarúd kikapart magja

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A puha vajat a cukorral és a vaníliarúd magjával habosra keverjük, egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat.

A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverjük és egy fakanál segítségével hozzákeverjük a vajas krémhez, majd hozzáadjuk a joghurtot is.

A kész tésztával félig megtöltjük a kapszlival bélelt muffintepsit és a forró sütőben 20-22 perc alatt megsütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni a sütiket, majd kiskanállal kivájjuk a közepét, ahova a citromkrémet kanalazzuk.

A citromkrémhez:

  • 3 egész tojás
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg cukor
  • 50 gr vaj

Gőz fölött összekeverjük a vaj kivételével a hozzávalókat, sűrűre főzzük. (8-10 perc) Majd hozzákeverjük a vajat. A kész krémet folpackkal lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.

A habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 18 dkg cukor
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzádolgozzuk a cukrot. Csillagcsöves nyomózsákból a habot a muffinok tetejére nyomjuk. Konyhai fáklyával rápirítjuk a habot a süteményre, vagy forró sütőbe toljuk és pár perc alatt megpirul 

2., Tóth Csilla Csokoládés-meggyes muffinját is szívesen megkóstolnám:

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 150g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 75ml olaj
  • 250g félzsíros joghurt
  • 300g rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • papírkosárkák
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál kakaó
  • darabolt csokoládé
  • meggy
Elkészítése:

A tojásokat kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval jó alaposan összedolgozzuk. Állandó kevergetés közben öntsük hozzá az olajat és a joghurtot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és adjuk a tésztához. Tegyük hozzá a kakaót, meggyet és a csoki darabokat is. A tepsire rakjuk rá a papírkosárkákat, majd töltsük meg mindegyiket tésztával. A sütőt melegítsük elő (az elektromos sütőt 150C-ra, a gázsütőt kettes fokozatra) és 20 percig süssük a sütiket.

A család kedvence! :)

3., Fogd Margó egy diétás Szőlős muffint küldött:

Elkészítés:

  • 18 dkg tönkölybúza fehér liszt,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna/6 gr/ összekeverni.
  • 5dkg Magyar vaj,
  • 10 dkg gyümölcscukor,
  • 2drb tojás/nagyobb/,
  • 1cs vaníliacukor
  • 1teáskanál őrölt fahéj/5gr/
  • 1 1/2 dl rizstej,
  • 1 csipet só,
  • 15 dkg apró szemű szőlő,
  • tetejére: 1 evőkanál méz,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj.

A langyos vajat, cukrokat,a sót, a tojást, rövid ideig habosra keverem, hozzá adom a rizstejet és a fahéjjal és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül lazán hozzá az alaposan megmosott leszemezett és lecsöpögtetett szőlőt. Kivajazott 12 drb.-os muffin formába kanalaztam, és előmelegített sütőben kb.170 c fokon 20-25 percig sütöttem/tűpróba/ Sütőből kivéve, rácsorgattam a fahéjjal elkevert mézet. 10 perc után szedtem ki a formából, nekünk nagyon ízlett.

4., Mikus Melinda csodás Magyaros, habos-szilvás muffinját is nagy szeretettel elfogadnám ebéd utáni desszertként:
A receptet itt, a Magyar sütemények oldalán olvashatjátok.

5., Iza, az Abroszra való blog háziasszonya finom Kakaós-málnás muffinjával pályázott:
A recept megtalálható az abroszra való blogon.

6., Takács Tünde Almás-diós muffint hozott:
Az elkészítéséről a Tündérkonyha oldalán olvashattok.

Köszönöm szépen Minden kedves pályázónak a sok finomságot.
Hamarosan sorsolás!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése