2013. augusztus 1., csütörtök

Bruschetta

Nagyon finom, egyszerű, olasz származású paradicsomos étel.

Hozzávalók személyenként:

  • 2 szelet kenyér
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 tk étolaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 leheletnyi őrölt bors
  • 1 késhegynyi házi készítésű fokhagymakrém (vagy 1 gerezd fokhagyma)
  • Pár db apróbb bazsalikomlevél



A megtisztított paradicsomot apróra vágjuk.

Meghintjük a sóval, borssal, rákanalazzuk az olajat és óvatosan összeforgatjuk.

A kenyereket megpirítjuk, megkenjük a fokhagymakrémmel (vagy bedörzsöljük a fokhagymával) és a paradicsomot ráhalmozzuk.

Pár darab apróbb bazsalikomlevéllel megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése