2013. augusztus 5., hétfő

Brokkolis-tejszínes csirke makarónifészekben

Egy gyors, mégis finom ételt szerettem volna készíteni, amiben van kis zöldség, kevéske hús is. A brokkolit egész pici rózsákra szedtem, így sikerült párat becsempészni a nagyobbik gyerek pocakjába is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 egész csirkecomb
  • 2 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 tk házi fokhagymakrém)
  • 1 kk só
  • ½ kk őrölt bors
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 púpos tk liszt

A megtisztított csirkecombokat lefilézzük, apróra kockázzuk.

Felforrósítjuk az olajat, majd a húst rádobva fehéredésig pirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, rázúzzuk a fokhagymát (vagy belekanalazzuk a házi fokhagymakrémet) és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt puhára főzzük.

A brokkolit nagyobb rózsákban, sós vízben pár perc alatt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.

Ha a hús puha és a leve elfőtt, ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a lisztet és besűrítjük.

Elzárjuk alatta a lángot.

A brokkolit apróbb rózsákra szedjük, (én a vastagabb szárát levágtam) és óvatosan a tejszínes csirkéhez keverjük.

Kifőtt makaróni tésztával, melegen kínáljuk.
Természetesen csirkemellből is készíthető. 

Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése