Elsőre ez a morzsasüti készült belőle, aminek a tésztája puha, a teteje ropogós.
Vendégek tiszteletére sütöttem, hamar kiürült a tányér.
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
Morzsához:
*10 dkg margarin
*10 dkg margarin
*10 dkg cukor
*1 csipet só
*15 dkg liszt
Töltelékhez:
*5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)
Tésztához:
*20 dkg margarin
*1 csipet só
*15 dkg liszt
Töltelékhez:
*5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)
Tésztához:
*20 dkg margarin
*15 dkg porcukor
*1 csipet só
*2 db tojás
*15 dkg liszt
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*2 db tojás
*15 dkg liszt
*1 tasak vaníliás cukor
*1 tk sütőpor
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra
keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.
Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt
felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.
A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel
összedolgozzuk.
A barackra morzsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig
hőlégkeveréssel sütjük.
Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése