2025. szeptember 14., vasárnap

Banánkenyér gluténmentesen

Ez egy olyan banánkenyér, amibe nem került pluszban sem cukor, sem édesítő, de mégis finom, ízletes és még sokáig puha is marad. Ráadásul gluténmentes is. Már többször megsütöttem, mindig nagy sikere volt.
Az a szuper benne, hogy a már jó érett, már barnulásnak indult gyümölcs is felhasználható hozzá.
Ha valakinek nagyon hiányzik a cukor, akkor 2 púpozott evőkanál elegendő lehet bele vagy a szeleteléskor a tetejét meg lehet szórni egy kevés porcukorral is.
A banán miatt szénhidrátdiétába nem illeszthető, tehát cukorbetegeknek nem ajánlott. (GM LM CM)

Hozzávalók kb. 18 szelethez
*2 banán (20 dkg hámozva)
*2 nagy tojás
*50 ml olaj
*1 ek vaníliakivonat
*12 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*6 g GM sütőpor
 
A banánt villával áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliát, olajat. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát előkészített őzgerinc formába simítjuk. 180 fokos sütőben alul-felülsütési módban kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése