2024. augusztus 4., vasárnap

Tejfölös-patisszonos gombapaprikás

Krémes, szaftos, húsmentes fogás. Gyorsan elkészül, nem kell sok időt a konyhában tölteni vele. Kínálhatjuk (basmati) rizs vagy bulgur, esetleg teljes kiőrlésű tészta körettel is.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb patisszon (tisztítva mérve 20 dkg)
*4-5 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 kák fűszerpaprika
*0,5 dl zöldségleves alaplé
*1,5 dl tejföl
*1 tk gm zabpehelyliszt
 
A meghámozott tököt kisebb kockára vágjuk, a gombát vékonyra szeleteljük. Mindkettőt kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával. A zöldség alaplével pár perc alatt megfőzzük. Megszórjuk kevés liszttel, krémesítjük a tejföllel. Ha kellőképpen besűrűsödött a szaftja akkor kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése