2022. január 8., szombat

Fetás-csicsókás tortiglioni

Egyszerű, igazi szombati húsmentes ebéd. A különleges nevű tészta egy vastagabb cső alakú változat, amin bordák futnak végig, amit az Al.i áruházban találtam. Mint már korábban említettem csicsóka pedig rengeteg terem a kertben. A tészta, a citromos csicsóka és a sós feta jól összeillik. Tartalmas és ízletes. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*30 dkg apróbb csicsóka
*2 tk frissen facsart citromlé
*0,5 dl olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*20 dkg durum tortiglioni tészta
*10 dkg feta sajt
*kevés friss saláta
 
A csicsókát egy kefével alaposan megsikáljuk és negyed cikkekre vágjuk. 
Az olajat a citromlével és a fűszerekkel összekeverjük, beleforgatjuk a csicsókát. 
Sütőpapíros tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt roppanósra sütjük. (Tűpróba!) 
Közben párszor átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán puhuljon. 
A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és az olajos csicsókával óvatosan összeforgatjuk. 
Feta sajtot morzsolunk rá és kevés friss salátával azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése