2022. január 5., szerda

Céklás sztrapacska

A sztrapacska egy igazán „lányos“ színű változata. Egyszerű, de mégis laktató és finom. Ízlés szerint túróval, tejföllel, esetleg juhtúróval kínáljuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 3 személyre
*2 közepes cékla (25 dkg)
*40 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*Kb. 24 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*1/2 kk őrölt bors
 
A céklát és a krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. 
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, és annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapjunk. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük. 
Ízlés szerint túróval, tejföllel vagy juhtúróval kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése