2021. december 15., szerda

Gesztenyés fenyők sütés nélkül

Az év ezen szakaszában mindig készítek ilyen fenyőket, általában más ízesítéssel. Azért, mert nagyon cukik és a gyerekek is kedvelik. Idén a gesztenyés volt soron. Roppant egyszerű. A forma már jó rég megvan, talán egy százforintos jellegű boltban vásároltam. 
A masszát inkább lágyabbra érdemes hagyni, így nem lesz száraz hatású. Ezt a lágyságot a keksz talp ropogóssága kellőképpen ellensúlyozza. A gesztenyemassza elég édes volt, ezért nem került bele további cukor. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
*25 dkg cukrozott gesztenyemassza
*1 púpozott ek puha vaj
*1 ek rum
*4 dkg darált háztartási keksz
*20 db magozott meggybefőtt
*20 db kerek háztartási keksz
*1 ek kókuszreszelék
 
A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a rumot, és a darált kekszet. Lágyabb tésztát dolgozunk belőle. 
A meggyet lecsepegtetjük. 
A piramis formába szórunk kevés kókuszreszeléket, diónyi (16g) golyót sodrunk, amit a formába nyomunk, a közepébe pedig egy meggyszemet nyomunk. 
A formát szétnyitjuk, a fenyőt óvatosan a kekszalapra állítjuk és megszórjuk még kókuszreszelékkel.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése