2021. december 18., szombat

Csokis gesztenyegolyó

Nagyon szeretjük a könnyű, sütés nélküli desszerteket. Egy kevés gesztenyemasszából csokoládés golyókat készítettem. Azt hiszem ez az az édesség, amit tovább tart megcsinálni, mint elfogyasztani. A gesztenyemassza elég édes volt, ezért nem került bele további cukor. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók kb. 33 db-hoz:
*25 dkg cukrozott gesztenyemassza
*1 púpozott evőkanál puha vaj
*1 evőkanál rum
*4 dkg darált háztartási keksz
*1 evőkanál olaj
*14 dkg étcsokoládé
 
A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a rumot, és a darált kekszet. Lágyabb tésztát dolgozunk belőle. 
Meggy nagyságú golyókat sodrunk. 
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, megmártjuk benne a golyókat. 
A csokoládé megszilárdulása után kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése