2021. október 25., hétfő

Tepertős-juhtúrós galuska

A hűvösebb idővel tartalmasabb, picit laktatóbb ételek következnek. Ilyen ez a tulajdonképpen maradékmentő, maradék tepertőkrém mentő fogás is. Egy könnyű almalevessel remek ebéd vált belőle. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A nokedli- és galuska szaggatót pedig a Cookori biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*5 dkg natúr tepertőkrém
*3 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*20 dkg liszt
*0,5 dl víz
*10 dkg krémes juhtúró
*1 ek tejföl
*1 csipet őrölt bors
*8 dkg trappista sajt
 
A puha tepertőkrémhez adjuk a tojásokat, a sót és a lisztet, majd a vízzel csomómentes, könnyű nokedli tésztát keverünk belőle. 
Bő, sós, lobogó vízbe szaggatjuk, puhára főzzük, átöblítjük és leszűrjük. 
A juhtúrót a tejföllel kikeverjük, beleforgatjuk a galuskát, kevés borssal és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
 

1 megjegyzés: