2021. augusztus 24., kedd

Sajtos-sárgarépás rizsfasírt

Ismét maradékmentés, mégpedig főtt rizs újrafelhasználása. Finom lett, gyorsan elfogyott. Még a válogatós gyerek is szerette. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók kb. 16 db-hoz
*25 dkg főtt basmati rizs
*3 nagyobb tojás
*1 nagyobb sárgarépa
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*5 dkg trappista sajt
*1 púpozott kk só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2-3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Forgatáshoz:
*10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Sütéshez:
*olaj

Tálaláshoz:
*1 dl tejföl
*1 ek majonéz
*1 csipet só
 
A főtt rizshez adjuk a villával felvert tojásokat, a finomra reszelt sárgarépát, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemlevelet, majd ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával. 
Vizes kézzel evőkanálnyi masszából golyókat sodrunk, amit megforgatunk zsemlemorzsában. 
Közepesen forró olajban megsütjük, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. 
Sóval és majonézzel kikevert tejfölös mártogatóssal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése