2021. augusztus 16., hétfő

Mángoldos-szalonnás melegszendvics

Lehűlt a levegő az éjszakai esőzéstől. Jöhet reggelire egy kis melegszendvics, amit a kertben termett mángolddal készítettem. Egyszerű és laktató. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók személyenként
*2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
*vaj
*5 nagyobb mángold levél
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*5 dkg sajt
*5 dkg húsos szalonna
*lila hagyma a tálaláshoz
 
A mángold vastag erét kitépjük, a metéltre vágott levelet kevés vajon megfonnyasztjuk, meghintjük sóval és borssal. 
A kenyeret megkenjük vajjal, ráhalmozzuk a mángoldot, megszórjuk bőven reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad. 
Közben a szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára sütjük és a melegszendvicsre halmozva, lila hagyma karikákkal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése