2021. augusztus 13., péntek

Kapros-cukkinis-tejszínes csirke

Ebben a nagy melegben nem igazán kívánkoznak a nehéz ételek. Jobban esnek a könnyű, hamar elkészíthető fogások. Ilyen ez a zöldséges, húsos finomság is. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*40 dkg csirkemellfilé
*1 kisebb cukkini (15 dkg)
*1 púpozott evőkanál vaj
*2 evőkanál olaj
*2 dl tejszín
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 kis csokor friss kapor
Tálaláshoz:
*basmati rizs
 
A húst kisebb kockára vágjuk, a felforrósított olaj-vaj keverékén megsütjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a félkarikára vágott cukkinit, ízesítjük sóval, borssal és az apróra vágott kaprot. Felforraljuk és melegen basmati rizzsel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése