2021. február 19., péntek

Lencsés-savanyú káposztás virslisaláta

Azt már biztosan észre vettétek, hogy nagy kedvencem a savanyú káposzta. Igyekszem sokféleképpen felhasználni. Finom saláta is készíthető belőle, mondjuk egy kevés lencsével és virslivel társítva. Önmagában is igazán ízletes. Nálunk a még válogatósabb gyereknek is ízlett. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*6 darab virsli
*10 dkg savanyú káposzta
*10 dkg lencse konzerv
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek (cm) majonéz
*1 tk (cm) mustár
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
Tálaláshoz:
*lila hagyma
 
A virslit megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk. A lencsét átöblítjük, lecsepegtetjük. A savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk és apróra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal és beleforgatjuk a virslit, a káposztát és a lencsét. Apróra vágott lila hagymával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése