2020. július 28., kedd

Spenótos nudli pirított szalonnával


Idén ismét vetettem spenótot a kertbe. Nem volt sok, de azt igyekeztem felhasználni többféle ételbe. Ez az egyszerű fogás volt az egyik. Nem bonyolult és nagyon finom, érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
Nudlihoz:
*30 dkg krumpli
*1 nagy tojás
*1 marék friss spenót
*1 púpozott kk só
*20 dkg liszt
Sütéshez:
*10 dkg húsos szalonna
*3 nagy gerezd fokhagyma

A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A tojást a megmosott spenótlevelekkel botmixerrel pépesítjük, összedolgozzuk a kihűlt krumplival, és a sóval elvegyített liszttel. Kisujjnyi rudat sodrunk, amit 3 cm-es darabokra vágunk. 
Bő vízben kisebb adagokban kifőzzük, szűrőtálba szedjük. 
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a lecsepegett nudlit. Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése