2020. július 4., szombat

Gombás-kolbászos melegszendvics


Amikor kitaláltam ezt a melegszendvics összeállítást, nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. A kolbász a gombával klassz páros, a sajt pedig csak hab a tortán. Egy bögre teával tökéletes reggeli. 
A gombát a ChefGomba biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók 3 személyre
*3 kifli
*25 dkg ChefGomba bébi laskagomba
*15 dkg füstölt kolbász
*10 dkg sajtkrém
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*3-4 evőkanál olaj
*5-6 evőkanál víz
Tetejére:
*8 dkg trappista sajt
Tálaláshoz:
*friss saláta

A gombát egy serpenyőben a felforrósított olajon átpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és kevés vízzel puhára pároljuk. 
A kolbászt kisebb darabokra vágjuk, és a gombával, sajtkrémmel késes aprítóban nem túl pépesre dolgozzuk. 
A krémet a félbevágott kiflire halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. 
Melegen, friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése