2020. június 8., hétfő

Könnyű zöldborsópaprikás

Betakarítottuk a kertben termett zöldborsót, ami idén szépre sikerült. Egy kis részét frissen felhasználtam, a másik része ment télre a fagyasztóba. Idén először próbáltam ki ezt a húsmentes fogást. Roppant egyszerű és gyorsan asztalra varázsolható. Nokedli körettel kínáltam.


Hozzávalók 4 személyre
*1 csésze zöldborsó (3 dl)
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 közepes paradicsom
*1 ek darált paprika (recept ITT)
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 ek mangalica zsír

A vöröshagymát kockára vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk. Átforgatjuk rajta a zöldborsót, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsom, a paprikát. 
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. 
Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó megpuhul és elfövi a levét. Érdemes megkóstolni, ha szükséges ízesíteni. 
Melegen, galuskával vagy főtt tésztával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése