2020. június 12., péntek

Csicsóka sztrapacska

Nagyon sok csicsóka termett a kertünkben, minden évben egyre több és több van. Nagyon igénytelen növény, jellegzetes ízvilággal. Próbálok belőle minél többet felhasználni. Most sztrapacska lett az ebéd, ami teljesen hasonlít a krumpliból készült változathoz. Volt, aki még egy kevés kaprot is szórt a tejföl és a szalonna tetejére. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg csicsóka
*2 kisebb tojás
*5-6 púpozott ek liszt
*1 púpozott kk só
Tálaláshoz:
*húsos szalonna
*tejföl

A csicsókát megtisztítjuk, finomra reszeljük. 
Összekeverjük a sóval, a tojással és annyi liszttel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. 
Gyöngyöző vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk, átmelegítjük rajta a csicsókás sztát. Azonnal tejföllel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése