2020. április 20., hétfő

Zöldséges csicseriborsó-krémleves


sodik találkozás a csicseriborsóval. Levesként készült zöldségekkel párosítva. A biztonság kedvéért a konzerv változatot részesítettem előnyben. A pörkölt fajtát pedig az Aldiban lehet beszerezni. Azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk :-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
A készítésnél használt botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*24 dkg csicseriborsó konzerv
*2 nagyobb krumpli
*1 nagy petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*3-4 evőkanál olaj
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 dl laktózmentes tej
*pörkölt fűszeres csicseriborsó a tálaláshoz

A megpucolt, felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, az átmosott, lecsepegtetett csicseriborsót, az alaplével felöntjük, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve puhára főzzük. 
A botmixerrel pépesítjük, a tejjel hígítjuk. 
Pörkölt, fűszeres csicseriborsóval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése