2019. május 13., hétfő

Ropogós kukoricapelyhes hagymakarika


Néha jól esik egy kis húsmentes finomság. Most épp hagymakarikák kaptak fűszeres, ropogós kabátot, amit kínálhatunk salátával, tejfölös mártogatós társaságában, de önmagában is remek, egyszerű fogás. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*3 egész nagy vöröshagyma
*0,5 kávéskanál só
*1 csésze rizsliszt (2,5 dl)
*3 nagy tojás
*2 csésze kukoricapehely (5 dl)
Sütéshez:
*olívaolaj

A megtisztított hagymákat 1 cm széles karikára vágjuk, és a rétegeket szétszedjük. Meghintjük sóval. 
Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a másodikban a tojásokat kissé felverjük, a harmadikban a kukoricapelyhet kissé összemorzsoljuk. 
A karikákat megforgatjuk először a fűszeres lisztben, majd a tojásban, végül a kukoricapehelyben. 
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Lefújjuk olívaolajjal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt ropogósra sütjük. 
Kínálhatjuk önmagában, de akár friss salátával vagy tejfölös mártogatóssal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése