2019. március 6., szerda

Mexikói tésztaleves


Néha jó kilépni a komfortzónánkból és a megszokott ízeket hátrahagyva kicsit kísérletezni és kipróbálni más nemzetek finomságait. Ez a leves roppant egyszerű, de mégis nagyon ízletes, emellett vegán, húsmentes, gluténmentes, tejmentes és tojásmentes. A felhasznált (gluténmentes) tésztát a WISE PASTA biztosította, és a recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*10 dkg quinoa spagetti
*2-3 ek olívaolaj
*1,2 liter zöldségleves alaplé
*3 dl sűrű paradicsomlé
*1 kisebb vöröshagyma
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 púpozott kk só
*0,5 kk őrölt köménymag
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk morzsolt bazsalikom

A felforrósított olajon kicsit megpirítjuk a tésztát és hozzáadjuk az alaplevet, a paradicsomlevet, ízesítjük a fűszerekkel, belezúzzuk a fokhagymát, belereszeljük a hagymát. 
Addig főzzük, míg a tészta megpuhul. 
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése