2019. január 13., vasárnap

Déli tőkegombás tojással töltött csirketekercs


Ha van lehetőségetek mindenképpen próbáljátok ki a déli tőkegombát. Nekem az egyik kedvenc gombám lett. Nagyon különleges íze van, nem igazán tudom semmihez sem hasonlítani. Most egy könnyű húsos fogás készült belőle, ami előre megsüthető, és hidegtálon is remekül mutat. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*2 nagyobb csirkemellfilé
*1 kávéskanál sültcsirke fűszerkeverék
*1 közepes vöröshagyma
*2-3 evőkanál olaj
*10 dkg Amigo déli tőkegomba
*3 nagyobb tojás
*15 dkg húsos szalonna

A megtisztított húst hosszában bevágjuk, szétnyitjuk és vékonyra klopfoljuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel. 
Felforrósított serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a folyó víz alatt megmosott, lecsepegtetett gombát. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, és együtt pár perc alatt készre pirítjuk. 
Ráöntjük a villával felvert tojást és addig sütjük, míg a tojás már nem folyik. 
A szétterített csirkén elosztjuk a tölteléket, szorosan feltekerjük és körbetekerjük a vékony szalonnával. 
Olajjal kikent tepsibe rakjuk. 
Lefedve 180 fokos sütőben 40 percet puhítjuk, majd fedő nélkül pirosra sütjük. 
Kihűtve, szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése