2019. január 20., vasárnap

Céklás-tormás krumplisaláta


Kicsit kísérletezős kedvemben jártam, és két szokatlan alapanyagot párosítottam. Így jött létre a céklás krumplisaláta, amit még egy kevés tormával ízesítettem. Nemcsak csodás színe lett, de remek köret is sült csirkéhez. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*30 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 közepes cékla (10 dkg)
*1 kis vöröshagyma
*2 dl tejföl
*1 kk mustár
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet fehér bors
*1 púpozott tk reszelt torma

A megpucolt krumplit kisebb kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. 
A céklát bő vízben addig főzzük, míg a villa könnyedén belemegy, majd meghámozzuk, és a krumpli kockák méretére vágjuk. 
A tejfölt simára keverjük a fűszerekkel, tormával, mustárral. Beleforgatjuk a céklát, krumplit, és az apróra kockázott vöröshagymát. 
Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültekhez, bundás húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése