2019. január 22., kedd

Brokkolikrémes-tonhalas tészta


Lehetőségem adódott kipróbálni a WISE PASTA termékeket. Egy nagyon egyszerű, gluténmentes, tejmentes és alacsony szénhidráttartalmú halas fogás készült. Szép színes és igazán ízletes ebéd lett belőle, ami összességében 50,1 g szénhidrátot tartalmaz, így diétázók, vagy cukorbetegek is könnyedén beilleszthetik az étrendjükbe. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*20 dkg Gluténmentes szezám fusili
*25 dkg brokkoli
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*16 dkg olajos tonhalkonzerv
a tálaláshoz:
*2-3 keményre főtt tojás

A kisebb rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, hideg vízre szedjük, leszűrjük, felfogunk kb. ½ dl-et a főzővízből. A zöldséget turmixgépben a vízzel pépesítjük, ízesítjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával. 
A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Beleforgatjuk a brokkoli krémbe, ha szükséges még fűszerekkel ízesítjük, végül a kisebb darabokra tépkedett tonhallal, és finomra reszelt vagy felkockázott tojással kínáljuk. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése