2018. szeptember 15., szombat

Fűszeres csirkemell lecsómártással


Bár még elég szép az idő, lassan tényleg vége a nyárnak és eljött a nyárbúcsúztatás ideje. Még akad a kertben pár darab szép paradicsom és paprika, amiből érdemes elkészíteni ezt a könnyű és ízletes fogást. Az a jó benne, hogy a mártás fagyasztható, így télen is tudjuk fogyasztani. Nem tartalmaz hozzáadott tojást, tejet és glutént. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg csirkemellfilé

a sütéshez:
*5-6 ek olaj
a mártáshoz:
*2 nagyobb vöröshagyma
*3 nagyobb, lédús paradicsom
*3 közepes paprika
*3-4 ek olaj
*½ kk só
*½ kk őrölt bors
a tálaláshoz:
*párolt rizs 

A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. 
A karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt, meghámozott paradicsomot, a felkarikázott paprikát, majd ízesítjük a fűszerekkel, és puhára pároljuk. 
Krémesre turmixszoljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk, melegen tartjuk. 
A csirkeszeleteket felforrósított serpenyőben, kevés olajon, megsütjük, majd meleg a mártással és párolt rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése