2018. augusztus 18., szombat

Mézes-mentás joghurtban pácolt, grillezett csirkenyárs


Gyorsan telik a nyár, még két hét és indul a szeptember, a suli, az ovi. Most még jó meleg van, igazán remek idő egy kis grillezéshez. Ha még sincs lehetőségünk a szabadban sütögetni, akkor érdemes elővenni a grillserpenyőt, és abban készíteni valami pompás, nyári fogást. 
Olyat, mint például ez az egyszerű, könnyű csirkés ételt.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
A Carbon Steel grill serpenyőt a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3 személyre:
*60 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
*2 dl görög joghurt
*1 evőkanál méz
*1 kezeletlen citrom kifacsart leve
*1 csapott kávéskanál só
*1 nagy csipet őrölt bors
*6-7 nagyobb mentalevél apróra vágva
Sütéshez:
*5-6 saslikpálca
*kevés olaj

A megtisztított csirkemellet felkockázzuk, mindet a saslikpálcákra húzzuk (pálcánként 7-8 húsdarabot). 
A pác hozzávalóit kikeverjük, beleforgatjuk a nyársakat, és hűtőbe rakjuk legalább egy éjszakára. 
Másnap az olajjal kikent, felforrósított grillserpenyőben megsütjük. 
Friss salátával, vagy sült krumplival kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése