2018. június 2., szombat

Pizzás perec


Most, hogy itt a nagy meleg, sokan igyekszenek elkerülni a sütőt. Nos, nálunk ez nem akadály, mert egy jó kis kelt tésztáért még a forróság is elviselhető. Puha péksütit készítettem, amit egy kis mediterrán fűszerezéssel bolondítottam meg, egy kevés reszelt sajttal szórtam meg. Egy pohár gyümölcsteával remek tízórai vagy uzsonna. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 8 perechez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 csapott teáskanál só
*2 csapott evőkanál pizza fűszerkeverék
*2,5 dl langyos tej
*2,5 dkg friss élesztő
*1 kávéskanál cukor
*0,8 dl olaj

Tetejére:
*1 kisebb felvert tojás
*5 dkg reszelt sajt

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük. 
A tésztát 8 egyforma részre vágjuk, egyenként 50-55 cm hosszú rúddá sodorjuk, perec alakúra formázzuk. 
Sütőpapíros tepsiben letakarva 20 percet pihentetjük. 
Felvert tojással lekenjük, kevés reszelt sajttal megszórjuk. 
180 fokos sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréses módban megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése