2017. október 2., hétfő

Palacsintabundás ananászkarikák



Amikor pár almát bujtattam bundába, eldöntöttem, hogy biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel is. Nos, az ananász jó választásnak bizonyult. Végtelenül egyszerű, de mégis picit különlegesebb desszert. Remek kis édesség egy tartalmas ebéd lezárásaként. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*16 vékony szelet ananász
*1 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 púpozott evőkanál cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*10 dkg liszt
*1 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*porcukor

Az ananászt alaposan lecsepegtetjük. A tojást simára keverjük a sóval, cukrokkal. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává keverjük. 
A karikákat megmártjuk benne, a felesleget lecsepegtetjük, majd serpenyőben, ujjnyi magas, felforrósított olajban sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük. 
Porcukorral meghintve kínáljuk. 


A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése