2016. szeptember 13., kedd

Diós madeleine



Ez egy olyan francia süti, ami kevés hozzávalóból, pár perc alatt összeállítható. Nem túl édes, de a diót remekül kiegészíti a citrom kellemes aromája. Egy csésze forró teához vagy kávéhoz finom kiegészítő.
Hozzávalók kb. 18-20 sütihez:
*5 dkg liszt
*5 dkg darált dió
*1 késhegynyi sütőpor
*1 csipet só
*2 nagyobb tojás
*6,5 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*9 dkg olvasztott margarin
*1 kezeletlen citrom reszelt héja

Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a diót elvegyítjük.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró margarint.
Összeforgatjuk a diós liszttel.
Vékonyan margarinnal kikent formákba kanalazzuk. Nem érdemes színültig tölteni, mert sütés közben megemelkednek.
180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Pár perc után kifordítjuk a formákból és porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés:

  1. Szia! Sajnos nekem nincs formam ha csak kinyujtom es kiszaggatom formakra akkor is jo lesz? Milyen vastagsagura kene nyujtani?

    VálaszTörlés