2016. szeptember 18., vasárnap

Csibefalatok almás bundában



A család nagyon kedveli a különböző bundás húsokat. Most egy kevés almát rejtettem a tésztába. A végeredmény egy puha, szaftos csirke, ahol az alma íze nem túl intenzív, így a gyerekek is szívesen elfogyasztják. 
Egyszerű fokhagymás-tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.
Hozzávalók 2 főre:
*1 nagy csirkemell filé
*0,5 kk só
*2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*Kb. 3 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 jó púpos ek liszt
*0,3 dl tej
*2 nagyobb alma

A megtisztított csirkemellet kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. Egy tálba szórunk kevés lisztet a forgatáshoz. Egy másik tálban a bundához a tojásokat elkeverjük a sóval, borssal, liszttel, majd a tejjel lazítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, majd a gyümölcshúst sajtreszelőn a masszába reszeljük. Jól összekeverjük.
Egy tálba olajat forrósítunk. A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd az almás masszában. Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése