2016. május 11., szerda

Ribizlis madeleine



Már rég megvannak ezek az apró süti formák, de eddig a fiókban porosodtak. Előkerestem és a kedvenc gyümölcsömmel, mégpedig ribizlivel készítettem el az első adagot. Nagyon egyszerű, pár perc csak az összeállítása. Remek délutáni édesség egy bögre habos kakaó vagy egy csésze kávé mellé. 
A gyerekek pár perc alatt bekebelezték mind egy szálig.
Hozzávalók 20 db sütihez:
*2 nagyobb tojás
*10 dkg cukor
*10 dkg liszt
*1 késhegynyi sütőpor
*10 dkg olvasztott margarin
*1 csipet só
*10 dkg ribizli


A sütőt előmelegítjük. A madeleine formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
A ribizlit megtisztítjuk, ha mirelit gyümölcsöt használunk, akkor hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.
A lisztet a sóval, a sütőporral elvegyítjük.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott margarinnal.
A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a ribizli szemeket.
Minden formába kanalazunk belőle, de nem érdemes tele, mert sütéskor egy kicsit megemelkednek.
180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése